PROYECTOS FINANCIADOS

Proyecto Promiseang «Alternative PROteins from MIcrobial fermentation of non-conventional SEA
sources for Next-Generation food, feed and non-food bio-based applications»
Proyecto LCA4BIO «Harmonised Life Cycle Assessment methods for sustainable and circular BIO-based systems»
Proyecto SOSFOOD  «Sustainability Optimization for Secure Food Systems»

Proyecto Rebiolution «Novel biodegradable, recyclable, bio-based and safe plastic polymers with enhanced circuLar properties for food packaging and agricUltural applications»

Proyecto SMURF «Sustainable Management models and valUe chains foR small Forests»

Proyecto Wheatbiome «Unravelling the potential of the wheat microbiome for the development of healthier, more sustainable and resilient wheat-derived food & feed products»

Proyecto BLUETOOLS «Innovative tools for sustainable exploration of marine microbiominnovative tools for sustainable exploration of marine microbiomes: towards a circular blue bioeconomy and healthier marine environments»

Proyecto H2STEEL «Green H2 and circular bio-coal from biowaste for cost-competitive sustainable Steel»

Proyecto CALIMERO «Industry case studies analysis to improve Environmental performance and sustainability of bio-based industrial processes

Proyecto MAST3RBoost «Maturing the production standards of ultraporous structures for high density hydrogen storage bank operating on swinging tem-peratures and low compression»

Proyecto DELICIOUS «Understanding consumer food choices and promotion of healthy and sustainable Mediterranean diets and lifestyles in children throug  behavioural change action»

Proyecto NeoGiANT «The power of grape extracts: antimicrobial and antioxidant properties to prevent the use of antibiotics in farmed animals»

Proyecto LABPLAS «Land-Based Solutions for Plastics in the Sea». H2020-SC5-2020-2

Proyecto BeonNAT «Innovative value chains from tree & shrub species grown in marginal lands as a source of biomass for bio-based industries». H2020-BBI-JTI-2019-SO1-R1.

Proyecto UP4HEALTH «Upcycling of olive, grape and nut by-products into 4 natural and healthy ingredients for nutraceutical and cosmetic applications». H2020-BBI-JTI-2019-SO3-D3.

Proyecto ALEHOOP «Biorefineries for the valorisation of macroalgal residual biomass and legume processing by-products to obtain new protein value chains for high-value food and feed applications» H2020-BBI-JTI-2019-SO3-D3

Proyecto SoildiverAgro «Soil biodiversity enhancement in European agroecosystems to promote their stability and resilience by external inputs reduction and crop performance increase» H2020-SFS-2018-2

Proyecto PORTABLECRAC «Portable Solution for the Electrochemical Regeneration of Activated Carbon». H2020-SPIRE-09-2017.

Proyecto EUCALIVA «EUCAlyptus LIgnin VAlorisation for Advanced Materials and Carbon Fibres». BBI-D04-2016.

Proyecto LIGNOXOS: Agrofood LIGNOcelullosic waste valorization to XyloOligoSaccharides functional ingredient

Proyecto CARESTOR “Market Uptake of Sustainable and Competitive Carbons for Energy Storage”. H2020-FTI-2016-2017

Proyecto ECOPROLIVE “Ecofriendly PROcessing System for the full exploitation of the OLIVE health potential in products of added value”. H2020-SFS 17-2014

Proyecto WHEYCOM “Validation and market uptake of a natural disinfection whey-based formula for whole and fresh-cut fruits and vegetables”. H2020-SMEInst-2-2014

Proyecto naX2ceLL “An advanced tool for engineering simulation, taking Nastran results to Excel cells”. SMEInst1-10-2016-2017

Proyecto BIOMETAL DEMO “Biometal demonstration plant for the biological rehabilitation of metal-bearing wastewaters”. FP7-ENV-2013-WATER INNO&DEMO.

Proyecto CARVOC “Innovative eco-friendly activated carbon filters for harmful vapors & gases VOC purification”. FP7-SME-2012.

Proyecto LIGNOFOOD “Ingredients for Food and Beverage industry from a lignocellulosic source”. FP7-SME-2013.

Proyecto WHEYSAN “Natural whey-based disinfection formula: a solution for the sanitizing of whole and fresh-cut fruits and vegetables”. FP7-SME-2012.

CDTI: PROYECTOS FINANCIADOS POR EL CENTRO PARA EL DESARROLLO TECNOLÓGICO INDUSTRIAL (CDTI)


Proyecto OLIGOPREB: “Optimización, Escalado Industrial y Validación Toxicológica y Funcional de Oligosacáridos con efecto Prebiótico”. Proyecto CDTI Individual de I+D

Proyecto MILKFAT: “Validación de la incorporación de grasa láctea y fuentes de lípidos bioactivos en las fórmulas de inicio y continuación infantiles”

Proyecto HEMP-DEVP: “Desarrollo Tecnológico para la transformación del cáñamo industrial para su aplicación en el sector textil técnico”. Proyecto CDTI CHINEKA.

PROYECTOS REGIONALES


Proyecto Regional La Rioja (ADER): “Diagnóstico, Prospectiva y Auditoría Tecnológica del Proceso de Transformación del Cáñamo Industrial”.

Proyecto Regional Castilla La Mancha: “Validación de la viabilidad técnica para el desarrollo de un Embutido Madurado Probiótico”.

Proyecto Regional Cantabria (SODERCAN): “Desarrollo de Soluciones Alimentarias Innovadoras en Productos de Anchoa y Atún”.

Proyecto Regional Cantabria (SODERCAN): “Desarrollo y conservación de nuevos conceptos de productos pesqueros derivados de la anchoa”.

ALIANZAS INTERNACIONALES


Proyecto HEMEFIL: “Utilización de fibra vegetal como componente de filtros para la eliminación de metales pesados en aguas residuales industriales”. Alianza con una empresa y centro de investigación de China

Cierre de Alianza “Formalización de un Acuerdo de Colaboración entre el Centro Tecnológico de Transformación de fibras vegetales en China y una PYME en España”.